چهل شاخص
40shakhes
چهل شهید شاخص
لوگو اسپانسر
عکس و بیوگرافی شهید محسن حسین نیا
نویسنده : کاملیا فارسی
شنبه, 18 فروردین 1403

شهدا، آنانی هستند که به دفاع از ارزش‌ها، ایده‌ها و کشور خود فداکارانه پرداختند و در این راه جان خود را از دست دادند. آنها نمادی از ایمان، ایثار و اراده‌ی قوی برای حفظ اصول و ارزش‌های مقدس هستند.

شهدا با تمام وجود و اعتقاد به اهداف خود پایبند بودند و حاضر بودند تا تمام تلاش و قدرت خود را به کار بگیرند تا اهداف خود را به دست آورند. آنها با شجاعت و دلیری در مواجهه با تهدیدات و خطرات مختلف، برای دفاع از کشور و مردم خود به جان خود قربانی شدند.

شهدا، نمونه‌هایی زنده از عشق و وفاداری به وطن و مردم خود بودند. آنها با تمام وجود به این ایده عمل کردند که بیشترین قربانی را باید برای محافظت از ارزش‌های ملی و مذهبی بدهند. آنها به عنوان نمادهایی از شجاعت، ایمان و اخلاص در تاریخ ماندگار شده‌اند.

شهدا همواره در قلب مردم به عنوان قهرمانان و الگوهای الهی شناخته شده‌اند. آنان به دلیل تضحیات و فداکاری‌های خود، همواره در یاد و خاطره مردم جاودانه می‌مانند و همواره به عنوان نمادی از عظمت و شجاعت در تاریخ ملت خود شناخته می‌شوند.

حمله مسلحانه تروریستی به مقر انتظامی سپاه در راسک و چابهار

بامداد امروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۳)، اعضای وابسته به گروهک تروریستی «جیش‌الظلم» به صورت هم‌زمان به چند مقر نظامی و انتظامی در راسک و چابهار حمله کرده بودند.

در این حملات تروریستی، تاکنون ۱۰ نفر از مدافعان امنیت به شهادت رسیده‌اند و تعدادی نیز زخمی شده‌اند.

بر این اساس شهید مسلم کریمی و شهید عباسعلی میر، شهید جواد جهان‌بیگی، شهید محسن حسین نیا (پایگاه دریابانی چابهار) و شهید حسین انتظاریان و شهید امیرمحسن حسن‌نژاد در میان شهدای این حمله تروریستی هستند.

سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه که به چابهار و راسک رفته است پیش از ظهر امروز با اشاره به آخرین جزئیات عملیات تروریستی که از شب گذشته آغاز شده است، گفت: از نیمه شب گذشته که عملیات روی سپاه راسک و دریابانی و کلانتری ۱۱ آغاز شد اقدامات اساسی توسط یگان‌ها انجام شد و به مقابله پرداختند.

وی افزود: آنچه مهم است تروریست‌ها در چند نقطه هماهنگ عملیات کردند عناصر تروریستی انغماسی بودند یعنی اول درگیری دارند وقتی فشنگ‌شان تمام شد با جلیقه خود را منفجر می‌کنند تماما اینطور بودند.

فرمانده نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه درگیری در راسک یکساعت پیش تمام شد، گفت: تا الان ۵ جنازه از آن‌ها جا مانده و در کل الان ۱۵ جنازه دست ما است. عزیزان ما در حال پاکسازی هستند ممکن است این تعداد بیشتر شود و جنازه‌ها در مناطقی دورتر هم افتاده باشد.

وی خاطرنشان کرد: در چابهار هم ۲ منطقه سپاه، دریابانی و کلانتری ۱۱ مورد هدف گروهک‌های تروریستی بودند که تروریست‌ها با ورود به ساختمان فنی حرفه‌ای روبروی مقر سپاه و اجبار خدمه برای ورود اقدام کرده و نیت آن‌ها این بود که اول نگهبان‌ها را مورد هدف قرار دهند بعد عملیات انتحاری روی دیوار انجام دهند در این رابطه هفت نفر تروریست که در این عملیات شرکت داشتند پنج نفر داخل ساختمان بودند که هر ۵ نفر در همین ساختمان کشته شدند و جلیقه‌های انتحاری‌شان منفجر شد.

پاکپور یادآور شد: در دریابانی و کلانتری ۱۱ چابهار نیز یک ساختمان مشرف بود که آخر شب از طریق مغازه‌های طبقه همکف تروریست‌ها وارد ساختمان چهار طبقه شده، سه نفر داخل دریابانی رفتند و کشته شدند هر سه دارای جلیقه انتحاری بودند که منفجر شدند.

فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: یکی از مشکلاتی که داشتیم گروگان‌ها بودند که با ورود نیرو‌ها رهایی یافتند و کسی از مردم داخل ساختمان نیست. واحد‌های ویژه در حال پاکسازی ساختمان هستند. تیراندازی از داخل ساختمان دیگر نمی‌شود یا کشته شدند یا برادران ما متوجه می‌شوند اگر باشند به هلاکت می‌رسند.

وی عنوان کرد: در این سه عملیات تروریستی که به صورت همزمان انجام شد، ۱۵ نفر از تروریست‌ها کشته شدند که احتمال افزایش آن‌ها به ۱۸ نفر وجود دارد، همچنین پنج نفر از نیرو‌های حافظان امنیت شهید شدند که ۳ نفر از آن‌ها از نیرو‌های فراجا و ۲ نفر نیرو‌های سپاه پاسداران بودند.

پاکپور باب یان اینکه هم اکنون اوضاع امنیتی در چابهار و راسک به صورت عادی تداوم دارد و مشکلی وجود ندارد، گفت: فقط ساعات اولیه نیمه شب یک مقداری تیراندازی‌ها زیاد بود الان عمدتا بحث پاکسازی داخل ساختمان را داریم که آن هم بر اساس ملاحظاتی است که خدایی نکرده تله‌ای کار نگذاشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که این عملیات از خارج از مرز‌ها یا داخل آن برنامه ریزی شده است، گفت: هنوز برآورد خاصی نداریم باید بررسی بیشتری کنیم.

فرمانده نیروی زمینی سپاه در مورد عادی شدن اوضاع در چابهار گفت: چابهار الان هم عادی است در همان جایی هم که پاکسازی می‌کنیم، گفتیم راه را باز کنند که مردم بروند مشکل خاصی وجود ندارد.

۱۵ نفر از تروریست‌های جیش‌الظلم به هلاکت رسیدند

۱۶ فروردین ۱۴۰۳ ۱۱:۳۸

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران با اشاره به درگیری‌ در راسک اظهار کرد: درگیری در راسک که تا ساعتی قبل به صورت بسیار پراکنده بود تقریباً به پایان رسید و تاکنون ۵ جنازه از تروریست‌ها به جا مانده و درگیری به پایان رسیده است که با این حساب شمار تروریست‌های کشته‌شده به ۱۵ نفر رسید.

وی ادامه داد: البته ممکن است جنازه‌های بیشتری از تروریست‌ها در فاصله از سپاه راسک در پاکسازی نهایی توسط تکاوران نیروی زمینی سپاه نیز کشف شود.سردار پاکپور در ادامه با اشاره به وضعیت شهرستان چابهار نیز، تصریح کرد: در خصوص چابهار نیز در دو منطقه درگیری اساسی وجود داشت که نقطه اول سپاه چابهار بود. تروریست‌ها با اعمال فشار به افراد و خانواده‌هایی که خدمه فنی و حرفه‌ای بودند وارد ساختمان فنی و حرفه‌ای مشرف به سپاه چابهار شدند.

شهادت «محسن حسین نیا» در حمله تروریستی به چابهار

به گزارش خبرنگاران از مازندران، «محسن حسین‌نیا» اهل روستای روشندان بهنمیر و از کادر نیروی مرزبانی فراجا در حمله شب گذشته گروهک‌های تروریستی به مقر نیروی انتظامی در چابهار به شهادت رسید.

این شهید مدافع امنیت مازندرانی از مداحان اهل بیت علیه السلام نیز بود.

در این عملیات ۱۸ تن از تروریست‌ها و اشرار مسلح مهاجم به هلاکت رسیدند و ۱۰ تن از نیرو‌های حافظ امنیت نیز به فیض رفیع شهادت نائل آمده و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند. همچنین پنج نفر از نیروهای حافظان امنیت شهید شدند که سه نفر از آنها از نیروهای فراجا و ۲ نفر نیروهای سپاه پاسداران بودند.

:: موضوعات مرتبط : خاطرات شهدا
حر انقلاب لقب کدام شهید است؟
نویسنده : کاملیا فارسی
سه شنبه, 26 دی 1402

شهدای انقلاب اسلامی ایران، افرادی هستند که در دوران انقلاب اسلامی ایران و در دفاع از ارزش‌های انقلاب و اسلام، جان خود را فدا کردند. این شهدای بزرگوار، با ایمان و عشق به مبادی دینی و انقلابی، در مقابل قدرت‌های استکباری و ظالمانه، به دفاع از حقیقت و عدالت پرداختند.

شهیدان انقلاب اسلامی ایران، به دلیل شجاعت، استقامت و تضحیت خود، یکی از مهمترین نمادهای انقلاب و حرکت اسلامی در جهان شناخته می‌شوند. همچنین، شهدای انقلاب اسلامی ایران، نمادی از تلاش برای آزادی و استقلال ملت‌های غیرمستعمره در سراسر جهان هستند.

شهیدان انقلاب اسلامی ایران، شامل افرادی با شخصیت‌های مختلف بودند که از همه قشرهای جامعه تشکیل شده بودند. این شهدا، از جمله مردان و زنان، جوانان و پیران، مردم عادی و نخبگان بودند که با همت و تلاش خود، در دفاع از انقلاب اسلامی و مبادی دینی، به شهادت رسیدند.

شهدای انقلاب اسلامی ایران، نمادی از پایداری و استواری ملت ایران در برابر تلاش‌های خارجی برای تحقیر و ظلم به مردم ایران هستند. این شهدا، با تضحیت خود، به دنبال حفظ استقلال و آزادی ملت ایران بودند و تلاش می‌کردند تا به کشورشان یک جایگاه محترم در جهان بخشیده شود.

با وجود اینکه شهیدان انقلاب اسلامی ایران، در دفاع از ارزش‌های دینی و ملی خود فداکاری کردند، اما همچنان در قلب مردم ایران و جهان، به عنوان نمادی از شجاعت و تضحیت خود جاودانه مانده‌اند. این شهدا، نشان دهنده این هستند که در برابر ظلم و استکبار، هیچ‌گاه نباید از تلاش برای دفاع از حقیقت و عدالت دست برداریم.

انقلاب اسلامی ایران

انقلاب اسلامی ایران، یکی از مهمترین و پربحث‌ و گفت‌وگو شده‌ترین رویدادهای قرن بیستم است. این انقلاب در سال ۱۳۵۷ با شروع جنبشی علیه رژیم پهلوی آغاز شد و در سال ۱۳۵۸ با کودتای نظامی به پایان رسید.

در دوران پهلوی، حکومت شاه، با حمایت و دخالت غرب در امور داخلی کشور، موجبات بروز اعتراضات و جنبش‌های مردمی را فراهم کرد. در این بین، جنبش‌های مختلفی در کشور شکل گرفت که عده‌ای از آنها جنبش‌های دمکراتیک و عده‌ی دیگر جنبش‌های تشددگرایانه بودند.

جنبش اسلامی نیز یکی از جنبش‌های مذهبی بود که در طول دهه ۶۰ میلادی شکل گرفت. این جنبش، به رهبری امام خمینی، با هدف تحقق اهداف دینی و سیاسی خود، به مبارزه با حکومت پهلوی پرداخت. در این راستا، جنبش اسلامی با تشکیل گروه‌های مختلف، اعتصابات، تظاهرات و جنگ نرم، به مبارزه با حکومت پهلوی پرداخت.

در سال ۱۳۵۷، با شروع جنبش‌های مردمی و تظاهرات ضدپهلوی، حکومت پهلوی در برابر اعتراضات مردمی ناتوان شد و در نهایت در ماه بهمن همان سال، شاه را به تبعید در خارج از کشور مجبور کرد. این اتفاق، به عنوان پایان حکومت پهلوی و آغاز جمهوری اسلامی ایران به تاریخ وارد شد.

بعد از سقوط حکومت پهلوی، امام خمینی به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. در دوران حکومت جمهوری اسلامی، قوانین شرعی و اسلامی به عنوان قانون اساسی کشور تصویب شد و مقررات اسلامی در حکومت و اجتماع ایران پیاده شد.

همچنین، در دوران حکومت جمهوری اسلامی، تغییرات بزرگی در سیاست خارجی کشور رخ داد. ایران به عنوان یک کشور اسلامی، با رعایت اصول دینی، سیاست خود را به سمت استقلال و مقاومت در برابر قدرت‌های بزرگ جهان هدایت کرد.

با توجه به تأثیرات گسترده‌ای که انقلاب اسلامی بر سیاست، فرهنگ و اقتصاد ایران داشت، این رویداد به عنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین رویدادهای تاریخ ایران و جهان شناخته می‌شود.

حر انقلاب

طیب به دلیل طرفداری از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به زندان افتاد به همین دلیل مورد توجه ویژه محافل مذهبی و روحانیون قرار داشت حتی امام خمینی نیز به مرحوم طیب توجه داشت.

«طیب» نامی آشنا در میان شهدای انقلاب است. او تا پیش از تحولش بارها به جرم چاقوکشی به زندان افتاده بود و یک بار هم به بندرعباس تبعید شده بود. در مراسم جشن تولد پسر محمدرضا پهلوی، «تمام چهار راه مولوی تا شوش را فرش پوش کرد و طاق نصرت بست». به دلیل اقداماتی که در ۲۸ مرداد به نفع تاج و تخت انجام داده بود، همواره مورد توجه محمدرضا پهلوی بود و حتی یک طپانچه از شاه هدیه گرفته بود.

خشونت و اعمال زور از ویژگی‌های زبانزد شخصیتی و دلیل معروفیت طیب بود. او از جوانی به ورزش‌های باستانی و زوردخانه‌ای علاقه زیادی داشت. به همین دلیل بدنی ورزیده داشت و بزن بهادر و اهل دعوا بود. حضور مستمر او در زورخانه‌های جنوب شهر از جمله زورخانه اصغر شاطر در خیابان انبار گندم نزدیکی میدان شوش تهران، زورخانه رضا کاشفی در بازارچه سعادت حوالی باغ فردوس محله مولوی، زورخانه‌هایی در محله‌های پاچنار بازار بزرگ و محله نظام‌آباد تهران و زورخانه شعبان جعفری معروف به شعبان بی مخ در محله سنگلج تهران کم‌کم آوازه اش را بر سر زبانها انداخت.

شهید طیب حاج رضایی را «حُر» انقلاب لقب دادند. او به زیر بیرق امام حسین پناه برد. طیب در دل عشق حسین را داشت. در اواخر سال ۱۳۴۱ و اوایل ۴۲، طیب دچار تحول درونی شد و بارها دوستان و آشنایان از دهانش شنیده بودند که گفته بود: «خدایا پاکم کن، خاکم کن» و سرانجام در ۱۱ آبان ۴۲ اینگونه شد.

از سال ۱۳۲۶ خورشیدی و پس از تشرف به کربلا و زیارت امام حسین به جرگه مریدان سالار شهیدان پیوست. وی نخست در محله قدیمی صابون پزخانه، بازارچه حاج غلامعلی در انتهای باغ فردوس خیابان مولوی در منزلش تعزیه داری حسینی را شروع کرد. بعدها به دلیل محدودیت مکان از بازارچه حاج غلامعلی نقل مکان کرد و به حوالی خیابان خراسان تغییر منزل داد و با توسعه عزاداری حسینی در ایام محرم تکیه مفصلی در داخل بنگاه حاج علی نوری واقع در خیابان ری در کنار انبار گندم برپا کرد.» البته رفت و آمد به منزل آیت الله کاشانی و آقامجتبی تهرانی و برخی دیگر از مراجع تشییع تاثیر بسزایی در تغییر و تحول عاطفی و اعتقادی طیب داشت.

طیب به دلیل طرفداری از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به زندان افتاد به همین دلیل مورد توجه ویژه محافل مذهبی و روحانیون قرار داشت حتی امام خمینی نیز به مرحوم طیب توجه داشت.

ابوالقاسم بیدگلی که در سال ۱۳۴۲ در زندان قصر مشغول خدمت بوده و طی آن امام خمینی را در روز اول بازداشت و نیز شهیدان طیب حاج‌رضایی و حاج اسماعیل رضایی را نیز پس از دستگیری تا گاهِ اعدام، از نزدیک دیده است، روایت می‌کند: «موقع اعدام هم طیب شاد و خندان بود. زن و بچه‌هایشان هم پشت نرده ایستاده بودند و اطراف‌شان پر بود از نیروهای امنیتی! یادم هست سرهنگ احترامی ناراحت بود و گریه می‌کرد! موقعی که سربازها چمباتمه زدند که شلیک کنند، طیب داشت می‌خندید! یادم هست هشت تیر شلیک شد و چشم‌هایم سیاهی رفتند. همه ناراحت بودند، غیر از سرهنگ جعفری و ستوان توفیقی که مسئول آتش بود و مدتی بعد موقع پرواز در سد کرج افتاد و مرد و به قول عباس ستاره به سزای عملش رسید.»

:: موضوعات مرتبط : خاطرات شهدا
عکس و بیوگرافی شهید حسین تقی پور
نویسنده : کاملیا فارسی
دوشنبه, 27 آذر 1402

شهدای مدافع امنیت، افرادی هستند که در راه حفظ امنیت و آرامش جامعه، به شهادت رسیده‌اند. این افراد، با قربانی شدن جان خود، به دیگران نشان داده‌اند که از اهمیت حفظ امنیت جامعه و کشور برای زندگی آرام و روزمره برخوردار بوده و آمادگی دارند تا برای حفظ آن، هرگز از پایین نیفتند.

مقام والای شهدای مدافع امنیت، یکی از مقامات مهم در جامعه ماست. این مقام، به شهدایی اختصاص دارد که در راه حفظ امنیت و آرامش جامعه به شهادت رسیده‌اند. شهیدان، به دلیل قربانی شدن جان خود در راه حفظ امنیت جامعه، به عنوان قهرمانان و الگوهایی برای دیگران در نظر گرفته می‌شوند.

مقام والای شهدای مدافع امنیت، نشان دهنده این است که جامعه ما از تلاش‌های شهیدان برای حفظ امنیت و آرامش بسیار قدردانی می‌کند و از آن‌ها در عرصه‌های مختلف یاد می‌کند. این مقام، به عنوان یک افتخار برای خانواده‌های شهدا و یادگاری از شهیدان، به آن‌ها اعطا می‌شود.

شهیدان، با قربانی شدن جان خود در راه حفظ امنیت جامعه، نشان داده‌اند که برای حفظ آرامش و امنیت جامعه، آمادگی دارند تا هرگز از پایین نیفتند. آن‌ها با شجاعت و ایثار، به دیگران نشان داده‌اند که حفظ امنیت جامعه و کشور، از اولویت‌های بالای همه قرار دارد و هر کسی باید در راستای حفظ آن تلاش کند.

با توجه به اینکه شهیدان، با قربانی شدن جان خود در راه حفظ امنیت جامعه، به دیگران نشان داده‌اند که چقدر اهمیت حفظ امنیت و آرامش جامعه برای زندگی آرام و روزمره برخوردار است، مقام والای شهدای مدافع امنیت، به عنوان یک افتخار برای خانواده‌های شهدا و یادگاری از شهیدان، در جامعه ما بسیار محترم است.

شهید حسین تقی پور که بود؟

سوم مهر سال ۱۴۰۱ در بحبوبه ی اغتشاشات و ناآرامی های تهران خبری تلخ مخابره شد؛ بسیجی حسین تقی پور مورد حمله آشوبگران قرار گرفت و جان خود را فدای امنیت میهن کرد.

ماجرا از این قرار بود که تعدادی از آشوبگران به این شهید حمله کرده و ضربات زیادی به سر او وارد کردند؛ حسین را به بیمارستان بقیه الله بردند اما بر اثر شدت جراحت به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

او امروز در کنار ما نیست اما رفت تا ایران بماند و امنیت مردم حفظ شود؛ این شهید بزرگوار در خانواده ای متدین و سنتی و پایبند به آرمان های اصول اسلام و انقلاب، متولد شد و رشد یافت.

غیرت و تعصب جز همیشگی و جدانشدنی مردان آذری است و شهید تقی پور هم از این قاعده مستثنی نبود. از کودکی با قرآن آشنا شد و پیروی از سیره اهل بیت را در دستورکار زندگی خود قرار داد.

امام حسینی بود و حضوری فعال در هیئات و دسته های عزاداری داشت. هرکس که او را می شناخت به مهربانی و عطوفت حسین اذعان می کند؛ از دوست و آشنا گرفته تا همکار و همسایه. همگان از اخلاق نیکوی این شهید به نیکی یاد می کنند.

حسین تنها ۴۳ سال زندگی کرد اما برای همیشه ماندگار شد چرا که در مکتب حسین(ع) رشد کرد و در این راه نیز به سید و سالار شهیدان پیوست.

او در یک خانه استیجاری ۵۰ متری به همراه همسر و پسرش در اسلامشهر سکونت داشت و ساده زیستی مرامش بود. کارگری می کرد و در عین حال به عضویت بسیج درآمده بود.

عشق به شهادت در حسین متبلور بود و دوست داشت به سوریه اعزام و در دفاع از حرم شهید شود اما این امر محقق نشد.

۱۹ سال زندگی مشترک داشت و امروز از او پسری ۱۷ ساله به یادگار مانده که پیرو راه پدرش است و به حسین افتخار می کند.

همسر و پسر این شهید در مصاحبه های خود عنوان کرده اند که حسین آرزویی بزرگتر از شهادت نداشت و آخر هم به آرزوی خود رسید؛ اما داستان آن شب کذایی چه بود و چطور این شهید به آرزوی خود رسید؟

پسرش ارشیا در این باره گفت: پدرم برای دفاع از امنیت جان و مال مردم به فلکه دوم تهرانپارس رفته بود؛ در حین انجام ماموریت اغتشاشگران به دوست پدرم حمله ور می شوند، پدرم به کمک دوستش می رود و وی را نجات می دهد اما اغتشاشگران با مشت و پنجه‌بوکس از ناحیه پشت سر پدرم را مجروح کردند.

او افزود: پدرم خون ریزی مغزی کرد، به کما رفت و دیگر بازنگشت. پدرم از پشت سر مورد اصابت قرار گرفته بود.

فرزند شهید تقی پور در مورد لحظه شنیدن خبر شهادت  پدر هم گفت: رفتم باشگاه وقتی برگشتم خانه، دیدم در باز است و یکی از خاله‌هایم با لباس مشکی در خانه است؛ دیدم میز گذاشتند و روی میز را تزئین کرده‌اند. به مادرم گفتم چه اتفاقی افتاده که او گفت پدرت مجروح شده. چیزی نگفتم و نشستم ولی من فهمیده بودم.

ارشیا ادامه می دهد: شروع کردم به اشک ریختن. بعد از اینکه فرمانده لشکر و چند تن از دوستان پدر و فرمانده‌های سپاه به خانه ما آمدند. آنجا فهمیدم که پدرم به شهادت رسیده است.

او در مورد خصایل اخلاقی و شخصیتی و ویژگی ممتاز پدرش تصریح کرد: پدرم رفیق و پشتوانه ام بود؛ هرچه دارم از پدرم دارم. خیلی دل‌پاک، صاف، صادق و در یک جمله مثل آب زلال بود.

فرزند شهید یادآور شد: من پدرم را به عنوان یک قهرمان یاد می کنم چراکه با دست خالی در آن ماجرا دوستش را نجات می دهد درحالی که اغتشاشگران پنجه بوکس هایی داشتند که بسیار تیز بود و به سر هر انسانی می خورد قطعا سوراخ می کرد.

ارشیا همچنین معتقد است که لیاقت پدرش کمتر از شهادت نبوده است.

لحظه شهادت از زبان دوست

سیدمجتبی موسویان دوست شهید تقی پور و کسی که تا لحظات آخر حیات او همراهش بود درباره نحوه مجروح شدن شهید به رسانه ها گفت: من و حسین آقا چند وقتی در بسیج فعالیت داشتیم؛ آن روز کذایی رفته بودیم تهران‌پارس تا سردسته‌های اغتشاشگران را شناسایی کنیم. در آن شلوغی لیدرها را شناسایی کردیم و رفتیم برای دستگیری یکی از آنان. وقتی او را گرفتیم عده‌ای که در دست‌هایشان پنجه بوکس داشتند از دو طرف ما را گرفتند و حمله‌ور شدند.

او ادامه داد: هفت هشت نفر بودند و به ما حمله‌ور شدند.بچه‌های یگان صف اغتشاشگران شکستند و به ما رسیدند؛ حسین را آزاد کردیم. بعد از آن یک ساعتی کنارم بود و از نظر ظاهری سرحال‌تر و بهتر از من به نظر می آمد؛ قرار شد برگردیم مقر که از حال رفتم.

او این راهم گفت: به‌هوش که آمدم حسین را دیدم. او خودش را به من رساند ولی بعدش حسین هم از حال رفت و اورژانس هر دوی ما را به بیمارستان برد. من آنجا خوب شدم ولی حسین در همان آمبولانس به کما رفت، با دستگاه خواستند او را احیا کنند ولی نشد و حسین از بین ما رفت.

زینب آذروند، همسر شهید مدافع امنیت حسین تقی پور درخصوص داشتن سبک زندگی دینی و معنوی این شهید گفت: در طول زندگی مشترک با حسین آقا، تا بحال نماز صبح قضا نداشتم، این توفیقی بود که بواسطه زندگی با شهید بدست آوردم.

او افزود: حسین خیلی علاقه داشت به جبهه سوریه اعزام شود و در آنجا خدمت کند اما من به ایشان گفتم به امثال شما در داخل کشور خودمان نیاز می شود.

همسر شهید تقی پور ادامه داد: با شنیدن خبر شهادت همسرم با وجود اینکه سخت بود ولی شهادتشان را تبریک گفتم و افتخار کردم.

همسر شهید مدافع امنیت خاطرنشان کرد: حسین آقا قسمتش این بود که در این زمان و مقطع و به این شکل به شهادت برسد.

او خاطرنشان کرد: من حسین اول(همسر) خود را در راه ایران و دفاع از امنیت از دست دادم اما حسین دومم(ارشیا) آماده دفاع از ایران است.

سه شنبه ۵ مهرماه از مقابل مسجد امام سجاد(ع) با حضور خانواده‌های معزز شهدا، بسیجیان و مردم ولایی و شهیدپرور اسلامشهر پیکر مطهر این بسیجی شهید تا بقعه امامزاده عقیل(ع) تشییع و در این آستان مقدس خاکسپاری شد.

«حسین تقی پور» از بسیجیان فعال سپاه محمد رسوال الله(ص) تهران بزرگ و ساکن اسلامشهر است که توسط اغتشاشگران طی ناآرامی ها روز سوم مهر در محله تهرانپارس به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

ارشیا تقی‌پور تنها فرزند شهید مدافع امنیت، حسین تقی پور دار فانی را وداع گفت و به پدر شهیدش پیوست.

«ارشیا تقی‌پور» تنها فرزند شهید مدافع امنیت حسین تقی‌پور است. شهیدی که در جریان اغتشاشات سال گذشته توسط فتنه گران به شهادت رسید. ارشیا متولد سال ۱۳۸۳ و ۱۸ ساله بود. او یک دهه هشتادی انقلابی بود که با آرمان‌های پدر خو گرفته. اما متأسفانه یک سال بعد از شهادت پدر بر اثر ایست قلبی درگذشت و آسمانی شد.

مراسم تشییع و تدفین ارشیا شهید تقی پور، امروز دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۲ در امامزاده عقیل اسلامشهر برگزار خواهد شد.

همچنین مراسم سوم و هفتم مرحوم تقی پور ساعت ۲۰ الی ۲۲ در منزل خانواده تقی پور برگزار خواهد شد.

:: موضوعات مرتبط : خاطرات شهدا
شهید کوشکی کیست؟
نویسنده : کاملیا فارسی
شنبه, 20 آبان 1402

شهیدان نیروی انتظامی افرادی هستند که در حفظ امنیت و نظم عمومی و حفاظت از مردم و خدمت به جامعه و کشور خود فداکاری کرده و در خط مقدم مبارزه با جرم و جنایت و تهدیدات امنیتی قرار گرفته‌اند. این افراد با تضحیه خود، از جانب ملت و دولت به عنوان قهرمانان و شاهدان دفاع از امنیت و آرامش مردم شناخته می‌شوند.

شهیدان نیروی انتظامی ممکن است در ماموریت‌های گوناگونی مانند مبارزه با جرم و جنایت، پاسداری از مرزها، حفاظت از اماکن مذهبی و تاریخی، پاسگاه‌های پلیس، گشت‌زنی در خیابان‌ها، حفاظت از مقامات دولتی و… فعالیت داشته باشند. آن‌ها با شجاعت و ایثار، در هر شرایطی که به آن‌ها محول شود، به عنوان نمایندگان قدرت نظامی و نظامی-امنیتی کشور، به خوبی از مسئولیت‌های خود برآیند.

شهیدان نیروی انتظامی با داشتن تعهد و اخلاص به خدمت به مردم، همواره در خطرات بسیار بالا قرار دارند. آن‌ها با آگاهی از این خطرات، با ایده‌آل‌گرایی و اعتقاد به اهداف نجات بخش خود، به سختی‌های فراوان برای حفظ امنیت عمومی و پایبندی به وظایف خود روبرو می‌شوند.

با توجه به اینکه شهیدان نیروی انتظامی در معرض خطرات بسیار بالایی قرار دارند، باید همواره به گونه‌ای برای حفظ حقوق آن‌ها و همچنین حفظ حقوق خانواده‌های آن‌ها تلاش کرد. همچنین باید همواره به یاد آورد که تضحیه‌های آن‌ها برای حفظ امنیت و آرامش جامعه، باید همواره قدردانی شود.

با توجه به شجاعت و ایثار شهیدان نیروی انتظامی، باید همواره به گونه‌ای برای نگهداری یاد و خاطره آن‌ها تلاش کرد. همچنین باید همواره به گونه‌ای برای حفظ حقوق خانواده‌های آن‌ها تلاش کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن از آن‌ها حمایت کرد.

با توجه به تضحیات شجاعانه شهیدان نیروی انتظامی، باید همواره به گونه‌ای برای حفظ امنیت و آرامش جامعه تلاش کرد. همچنین باید همواره به گونه‌ای برای پاسداری از حقوق آن‌ها تلاش کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن از آن‌ها حمایت کرد.

شهید محمدرضا کوشکی یکی از این شهدای گرانقدر است که به تازگی در درگیری با اشرار به شهادت رسیده است. با ما همراه باشید تا با ماجرای شهادت این مرد بزرگ بیشتر آشنا شوید.

بیوگرافی شهید محمدرضا کوشکی

  • شهید محمدرضا کوشکی
  • فرزند نیازبیک
  • متولد ۱۳۸۱/۰۶/۰۳
  • تاریخ شهادت : ۱۴۰۲/۰۸/۰۹
  • محل شهادت : ساوجبلاغ البرز
  • مذهب : شیعه
  • علت شهادت : مبارزه با سارق مسلح
  • عامل شهادت : گلوله سارق
  • شرح علت شهادت : شهید مدافع وطن محمدرضا کوشکی مورخ ۱۴۰۲/۸/۹ در عملیات دستگیری سارق مسلح براثر اصابت گلوله سارق به شهادت رسید.

شهید محمدرضا کوشکی اهل کرمانشاه در درگیری با سارق مسلح در استان البرز به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

مراسم تشییع و خاکسپاری شهید والامقام انتظامی استواریکم محمدرضا کوشکی پنج شنبه مورخ ۱۸ آبان ۱۴۰۲ در ساعت ۹:۳۰ از مقابل مسجد جامع کرمانشاه تا مزار شهدا با حضور مردم شهید پرور کرمانشاه برگزار گردید.

پیکر پاک شهید نیروی انتظامی، «محمدرضا کوشکی» بعد از ظهر چهارشنبه بر روی دستان مردم شهید پرور شهرستان ساوجبلاغ استان البرز تشییع شد.

شهید گروهبان یکم «محمدرضا کوشکی» که در درگیری با سارق مسلح بر اثر اصابت گلوله به ناحیه سر در شهرستان چهارباغ استان البرز به شهادت رسید و روز گذشته در حزن واندوه مردم و همرزمان شهید در شهرستان ساوجبلاغ تشییع شد.

پیکر مطهر این شهید پس از تشییع برای خاکسپاری به زادگاهش کرمانشاه انتقال داده شد.

در مراسم تشییع پیکر پاک این شهید که از مقابل فرماندهی نیروی انتظامی ساوجبلاغ به سمت میدان شهدای این شهرستان برگزار شد، مردم عزادار به نوحه خوانی و سینه زنی پرداختند.

در راستای اجرای نیابت قضایی و دستگیری سارق در شهرستان چهارباغ، تیم سه نفره پلیس آگاهی به موقعیت محله مرغک اعزام شدند که به دنبال وقوع درگیری گروهبان یکم «محمدرضا کوشکی» از ناحیه سر مجروح و پس از انتقال به بیمارستان به فیض شهادت نائل شد.

دستگیری قاتل

پلیس مخفی‌گاهِ قاتل را پیدا کرد و او را همان‌جا به هلاکت رساند. پس از شناسایی هویت قاتل، با انجام اقدامات اطلاعاتی و پلیسی گسترده، مخفیگاه قاتل در حوالی جاده چالوس شناسایی و بامداد امروز چند اکیپ از کارآگاهان پلیس آگاهی استان و شهرستان ساوجبلاغ به محل مورد نظر اعزام شدند.

پس از استقرار پلیس در محل اختفاء قاتل، باتوجه به نوع مأموریت و مسلح بودن متهم، پلیس چندین مرتبه با فرد مورد نظر مذاکره کرد، اما این قاتل خطرناک به هشدارهای مأموران توجهی نکرد و به صورت مستقیم با اسلحه گرم تیراندازی کرد که طی آتش متقابل این فرد شرور به هلاکت رسید.

متنی زیبا در ستایش شهدای نیروی انتظامی

چه مظلومانه در گرمای تابستان و سرمای زمستان اسلحه به دست و با پوتین های خاکی بی ادعا ایستاده ای و من می دانم به چه می اندیشی به کودکت که شاید چند ماهی می شود که او را ندیده ای، به همسرت که یک تنه بار زندگی را به دوش می کشد، به مادرت و پدرت که برف سفیدی بر موهایشان نشسته و دستان پر مهر و چروکیده شان گرمای دستانت را می طلبد.

چه روزها و شب ها، طلوع و غروب ها را نظاره‌گر بودی و به انتظار نشستی تا برای استراحت که نه، برای دیدار خانواده ات بروی اما گویا تقدیر با تو یار نبود و خونت در خاک سرزمینت و برای پاسداری از این خاک به زمین ریخته شد، چه غریبانه فرزندت، همسرت، پدر و مادرت به سوگت نشستند، هر چند به بهترین جا رفته ای و بهترین ها برایت رقم خورده است اما کودک خردسالت بی تاب پدر است، بی تاب نگاه گرم تو…

زمانی که برای دفاع از وطنت، اسلحه بر دست گرفتی و در مقابل اشرار ایستادی، نمی‌دانستی که کام شهادت را خواهی نوشید و چه سعادتی بالاتر از این که شهید وطن و امنیت کشورت شده ای و چه زیبا تابوتت را همرزمانت بر دوش کشیده اند و چه جماعتی برای بدرقه ات آمده اند، خوشا به سعادتت که اینگونه جامه مرگ را برتن کرده ای و چه افتخار بالاتر از این که فرزندنت در آینده بگوید، پدرم شهید امنیت وطن بود.

شاید در طول روز، هفته و ماه، شماری از سبزپوشان نیروی انتظامی در بخش های مختلف خدمتی خود، جام شهادت را می نوشیدند اما کمتر از رشادت هایشان یادی می شود، هر چند یاد و خاطره آن ها دردل مردم همیشه زنده و ماندگار است اما نوشتن برای آن ها باید به رسالتی مستمر تبدیل شود.

:: موضوعات مرتبط : خاطرات شهدا
عکس و بیوگرافی شهید محمد الدوره
نویسنده : کاملیا فارسی
یکشنبه, 16 مهر 1402

جنگ فلسطین یکی از بزرگترین و پیچیده‌ترین جنگ‌های دوران ماست. این جنگ، در سال ۲۰۰۸ میلادی در قطاع غزه آغاز شد و به مدت ۲۲ روز ادامه داشت. در این جنگ، نیروهای اسرائیلی با حملات هوایی و زمینی به قطاع غزه حمله کردند و بیش از ۱۴۰۰ نفر از جمله بیش از ۳۰۰ کودک و زن کشته شدند.

این جنگ، به دلیل تاثیرات بسیار بزرگی که بر منطقه و جهان داشت، بسیار مورد توجه قرار گرفت. در این جنگ، نیروهای اسرائیلی با حملات هوایی و زمینی به قطاع غزه حمله کردند و بیش از ۱۴۰۰ نفر از جمله بیش از ۳۰۰ کودک و زن کشته شدند.

بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، این حملات را به شدت محکوم کردند و خواستار قطع روابط با اسرائیل شدند. همچنین، این حملات باعث شد تا بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، اقدام به ارسال کمک‌های انسانی به غزه کنند.

با این حال، این جنگ، همچنان بر سر مناطق مختلف فلسطین و اسرائیل تاثیر گذاشته است. بسیاری از فلسطینی‌ها، در این جنگ خانواده‌های خود را از دست دادند و بسیاری دیگر نیز به دلیل خسارات اقتصادی و زیرساختی جنگ، با مشکلات بسیاری روبرو شدند.

با توجه به پیچیدگی و حساسیت جنگ فلسطین، بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، همچنان به دنبال راه‌حل‌هایی برای حل این بحران هستند. اما تاکنون، هیچ راه‌حل قطعی و دائمی برای این بحران پیدا نشده است و جنگ فلسطین همچنان به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات منطقه و جهان باقی مانده است.

۲۰ سال از شهادت محمد الدوره، نماد مقاومت فلسطین می‌گذرد

سی‌ام سپتامبر امسال برابر است با بیستمین سالروز شهادت محمد الدوره، نوجوان ۱۲ ساله فلسطینی توسط نظامیان رژیم صهیونیستی، اما با وجود گذشت ۲۰ سال صحنه شهادت مظلومانه نماد انتفاضه دوم و مقاومت فلسطین همچنان در ذهن جهانیان زنده مانده است.

به گزارش ایسنا، ۲۰ سال پیش در سی‌ام سپتامبر ارتش رژیم صهیونیستی به طرز وحشیانه‌ای و مقابل چشمان جهانیان «محمد الدوره»، کودک فلسطینی را در آغوش پدرش به شهادت رساند.

محمد الدوره به همراه پدرش به خرید می‌رفت که توسط نظامیان اسرائیلی هدف شلیک گلوله قرار گرفت. تصاویر قتل وی بارها و بارها از شبکه‌های مختلف تلویزیونی سراسر دنیا پخش شد. صحنه کشته شدن محمد نماد بی‌پناهی مردم فلسطین در برابر نظامی‌گری اسرائیل است.

در این رویداد تلخ جمال الدوره و محمد پسر وی در پشت مانعی بتنی پنهان شده‌ بودند تا از تیراندازی نیروهای رژیم اشغالگر در امان بمانند. فریادهای جمال برای اینکه سربازان اسرائیلی وی و پسرش را هدف قرار ندهند تنها با گلوله‌های صهیونیست‌ها پاسخ داده می‌شد.

در این حادثه که توسط “طلال ابو رحمان”، خبرنگار شبکه فرانس ۲ تصویربرداری شده بود جلال به شدت زخمی شده اما پسر ۱۲ ساله وی به خیل انبوه شهیدان فلسطینی پیوست.

محمد الدوره ۲۲ نوامبر ۱۹۸۸ در اردوگاه “البریج” در نوار غزه متولد شد. او در خانواده‌ای بزرگ شد که ریشه آن به شهر “الرمله” باز می‌گردد که در سال ۱۹۴۸ توسط رژیم صهیونیستی اشغال و از آنجا اخراج شد.

جمال پدر محمد نجار بود و مادرش “أمل” زنی خانه‌دار بود که برای تربیت فرزندانش در شرایط دشوار فلسطین با درد و رنج زیادی مواجه بود.

نماد انتفاضه دوم فلسطین تا کلاس پنجم دبستان درس خواند و مدرسه‌اش به دلیل اعتراض در روز شهادتش بسته شد.

انتفاضه دوم فلسطین یا انتفاضه الاقصی، روز ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی و با هتک حرمت آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی آغاز شد و تا فوریه سال ۲۰۰۵ میلادی پس از توافق آتش بس که در نشست شرم الشیخ با حضور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و شارون تصویب شد، ادامه یافت.

رژیم کودک کُش اسراییل

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در سال ۲۰۱۸ میلادی در گزارشی برای شورای امنیت اعلام کرد که نظامیان ارتش اسرائیل ۲ هزار و ۷۰۰ کودک را «در قالب اعتراضات، درگیری‌ها و عملیات تعقیب و دستگیری» مجروح کرده اند که این رقم در مقایسه با چهار سال گذشته آن بی سابقه بوده است.

بر اساس اعلام این مقام سازمان ملل که در روزنامه «تایمز» نیز منتشر شد، نظامیان اسرائیلی در سال ۲۰۱۸ میلادی۵۶ کودک فلسطینی را به شهادت رساندند که این رقم از سال ۲۰۱۴ بی سابقه بوده است .

دبیرکل سازمان ملل از رژیم صهیونیستی درخواست کرد «تا هرچه سریع تر اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی برای متوقف کردن استفاده بیش از اندازه از زور را متوقف کند، موضوعی که در هفت دهه گذشته همواره اعلام شده ولی با توجه به عدم پایبندی این رژیم به قوانین و مقررات بین المللی در زمینه های مختلف، حمایت های امریکا از جنایات آن و نبود اقدام جدی در برابر آن تکرار شده و حتی ابعاد گسترده تر نیز مانند مورد مزبور به خود گرفته است.»

وزارت اطلاع‌رسانی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز روز ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۹ به مناسبت روز کودک فلسطینی (پنجم آوریل) آماری را منتشر کرده که براساس آن در بیست سال اخیر ۳ هزار کودک فلسطینی شهید و ده‌ها هزار کودک دیگر زخمی شده‌اند.

بر اساس اعلام این وزارتخانه نظامیان رژیم صهیونیستی همچنان به تعرض‌های خود علیه کودکان فلسطینی ادامه می‌ دهند و از آغاز انتقاضه الاقصی  در ۲۸ آوریل ۲۰۰۰  تا پایان ماه اکتبر ۲۰۱۹ بیش از ۳ هزار کودک فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و ده‌ها هزار کودک دیگر  نیز زخمی شده‌اند.

براساس این آمار، از شانزدهم دسامبر ۲۰۱۶ که «دونالد ترامپ» رئیس ‌جمهوری آمریکا قدس را پایتخت رژیم اسرائیل خواند تا پایان سال ۲۰۱۹، یکصد و ۱۴ کودک فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و هزاران نفر دیگر زخمی شده‌اند.

در همین پیوند نظامیان رژیم صهیونیستی از ابتدای ۲۰۱۹ تاکنون ۴۷۵ کودک زیر ۱۸ سال و از ابتدای ۲۰۲۰  تا ماه مارس، ۲۶۴ کودک را بازداشت کرده‌اند و اکنون ۲۰۰ کودک فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی بازداشت هستند و ۹۵ درصد کودکان فلسطینی در بازداشت مورد شکنجه و آزار قرار می‌گیرند و بازجویان صهیونیستی به زور از آنها اعتراف می‌گیرند.

در همین ارتباط نیز هر سال به مناسبت سالگرد شهادت محمد الدوره اجلاس بین المللی همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی یادواره شهید محمد الدوره به همت اتحادیه بین المللی نوجوانان وجوانان مخالف اشغالگری و با مشارکت دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی و دیگر گروه ها و تشکل مرتبط با این موضوع در ایران و برخی کشورهای مانند لبنان و فلسطین برگزار می شود.

با توجه به این که شهادت الدوره بازتاب جهانی داشت و محکومیت های بیشماری نیز از سوی کشورهای مختلف جهان و شخصیت های آزاده و مستقل انجام شد به همین مناسبت شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۱۰ آبان ماه ۱۳۸۴ خود به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی روز ۹ مهر ماه هر سال را با عنوان روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی نامگذاری کرد تا این روز برای همیشه در اذهان مردم باقی بماند.

سید ابوالقاسم رحیمیان دبیر کل اتحادیه بین المللی همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی در همین ارتباط با اشاره به نامگذاری ۹ مهر ماه در تقویم مناسبتی کشور به عنوان روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی به خبرنگار ایرنا گفت، همه ساله به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت محمد الدوره اجلاس بین المللی همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی یادواره شهید الدوره با حضور فعالان حوزه فلسطین از ایران و کشورهای مختلف جهان با حضور دانش آموزان، دانشجویان و کارشناسان این حوزه برگزار می شود.

:: موضوعات مرتبط : خاطرات شهدا
 
   
.:: This Template By : night-skin.com ::.
نوشته‌های تازه
آخرین دیدگاه‌ها

تبلیغات رپورتاژ